Ryttarmeddelande Sugar Cup och Horse Mud Cup,

längre ner finns propositionerna.

Hej och välkomna!

Ryttarmmeddelande, uppdateras med jämna mellanrum.

Senast uppdatering 2018.05.24  kl. 21.55

OBS! Horse Mud Cup, där kvalen rids hos Eds RS i Dals Ed den 19 maj och den 16 juni samt hos BHSK på Minigården i Hedekas den 26 maj, är öppen för ryttare på ponnyer som vill prova att rida lite högre (upp till 80 cm) men fortfarande lite lättare än vanlig fälttävlan.
För att få starta i Horse Mud Cup-finalen den 25-26 augusti måste man ha startat två stilbedömda terrängritter, ett kval måste ske i Horse Mud Cup men sedan kan man tillgodoräkna sig en start i Sugar Cup Senior.
 
Nyhet! Jag har nu också fått besked från Pernilla Velander att start i Horse Mud Cup är kvalificerande och får räknas som ett kval til Sugar Cup Senior Regionsfinal.
 

 

 

Vår tränare / domar för dagen är Jenny Keller Christensen. Startlista längre ner på sidan.

Grupper om 5-6 ekipage vid träningen. Ekipagen skall vara uppvärmda när träningen börjar. Samling på framridningsbanan närmast utgången till starten.

Grupp 1 (Sugar cup start 1-5) startar kl. 09.00

Grupp 2 (Sugar cup startnr 6-10) startar ca kl. 10.00 

Grupp 4 (Mud cup startnr 11-16) startar ca kl. 11.00

Hästarna ska vara lite uppvärmda när träningen börjar, tänk dock på att spara på krafterna, det blir en hel, och troligtvis varm dag.

Lunch beräknas till kl 12.00 - 12.30

Första start Sugar Cup kl. 12.30

Första start Horse Mud Cup kl. 14.00

Vi försöker att hålla tidschemat och även inför uppridningen ska hästarna vara uppvärmda och klara för start.

 

Prisutdelning
Sugar Cup till fots, enl regler från ledningen, direkt efter sista start i Sugar Cup, innan uppridning för Horse Mud Cup.
Horse Mud Cup har prisutdelning efter klassen, samtliga 4 till häst.

OBS! Tiderna ovan är cirka-tider, det kan bli förseningar men grupperna startar inte tidigare. 

 

Final Horse Mud cup. Det blir Final för de som rider Horse Mud cup. Till finalen kommer de  ekipagen som har startat i två kva, ett kval från Sugar Cup Senior får räknas som kval till Mud Cup. Finalen går här på Minigården den 25-26 augusti samtidigt som Team Chasing-SM. 

Regionsfinal Sugar cup. De som startat 2 kvalomgångar rider regionsfinal på Baldersnäs den 8 juli 2018.

 

Sekretariatet öppnar kl. 08.00. Telefon 0524-62010 eller ev. 0703-542442.

Betalning: kontant på plats eller Swish till 0703542442 senast på fredagen den 25 maj kl. 18.00.

300:- för träningen och 300:- för kvalomgången, totalt 600:-.

Du får nummerlapp i sekretariatet men du måste ha egen nummerlapps-hållare.

Nummerlappshållare finns att köpa på tävlingsplatsen för 120:-.

Finns också att köpa på Hööks 119:-, eller låna av någon kompis.

 

Liten caféeteria har vi, där finns kaffe, dricka, smörgås m.m. Hamburger-grillen öppnar kl. 12.00.

 

GPS och Google maps

De flesta GPS tar Minigården, Hedekas men på Google maps behöver du skriva Ed 20, Hedekas. Om inget av det går på din GPS så prova med Ulkeröds gård (vår granne innanför).

Vägbeskrivning

Om inte så kommer här en vägbeskrivning: kör E6 till avfart 98, i första rondellen ta första avfarten till högegr, i andra rondellen ta första avfarten till höger, kör ca1,5 km, sväng vänster mot Munkedal, Hedekas. Kör 200 m sväng höger mot Hedekas. Kör ca 2 km sväng vänster mot Hedekas. Kör ca 2,5 mil. När du kommer till byn Hedekas skall du svänga höger i korsningen mot Färgelanda, kör 2 km, sväng vänster mot Kåtebol/Rännelanda. Kör 4 km sväng vänster mot Ulkeröds gård (stor skylt om kurs- o konferens). kör 500 m = framme. OBS. Du skall till Hedekas innan du kör mot Färgelanda. Det är ett par som i Munkedal sett skylten mot Färgelanda och kört mot det och hamnat ganska fel.  

Till er som var här förra året kan jag meddela att vägen mellan Munkedal och Hedekas nu är jättefin med ny beläggning. En bro är dock inte riktigt klar men det är bara en sträcka på ca 50 m.

 

 

Preliminär startlista Sugar cup. På fredag kväll är den komplett.

 

Ryttare - ponny

1

 Fanny Karlsson - Pingo

2

 Olivia Grännsjö - Juana

3

 Wilma Möller Länsman - One in a Million

4

 Nora Fosdahl - Savina

5

 Matilda Mathisen - Prinz

6

 Emma Jakobsson - Sparky Tree

7

 Emilia Finn - AC-Sibrahim Ben af Engvang

8

 Sanna Delemark - Kilgogan Chinaman

9

 Selma Hansson - Shanbi Lucy
 10  Emelie Karlsson - Woodfield Johnny
   
   
   
   
   
 

 

 

 

 

 

 

Preliminär startlista Horse Mud cup. På fredag kväll är den komplett.

 

Ryttare / häst

 

 
11  Gabriella Gustafsson - Uddas Granit
12  Jessica Sundén - Zimba
13  Martin Strömberg - Seven

14 

 Ida Lanhage - Spinning Wheel of Love
15   Josefine Svensson - Robocop FR xx
   
   
   
   

 

 

Proposition!

 

Meddelande från tävlingsarrangören


1. Sugar Cup är en träningsserie i terrängridning för ryttare på A-, B-, C-, och D-ponny.
Arrangemanget håller träningsstatus dvs. ingen licens krävs men vi förutsätter att du kan hoppa 60 cm i banhoppning samt kontrollera din ponny i samtliga gångarter och på öppna ytor.
2. Sugar cup rids efter träning på samma bana. På förmiddagen tränar ekipaget på terrängbanan, max 60 cm, som innehåller typhinder för fälttävlan inklusive vattenhinder. På eftermiddagen genomförs en stilbedömd terrängritt under tävlings liknande förhållanden på de hinder som de har tränat på tidigare på dagen. Syftet med Sugar Cup är att lära en ung ryttare eller ung ponny att rida terräng på ett säkert vis och under trevliga och lärorika förhållanden.
3. Träningen är obligatorisk för alla som inte har fälttävlanskort (underskrift i ryttarbok): Har man kortet/ifylld ryttarbok, kan man starta den stilbedömda omgången utan att ha träna först, men vi rekommenderar träningen för alla.
4. När alla ryttare har ridit den stilbedömda terrängritten, sker en gemensam prisceremoni där alla får rosett och vissa hederspriser delas ut.
5. Alla ekipage som genomfört två stilbedömda terrängritter i sitt eller angränsande distrikt är välkomna att starta en regionsfinal i södra Sverige under mitten av juli. Från regionsfinalen går ett kvoterat antal sedan vidare till Sverigefinal, som rids 26-27 juli på Flyinge,under Evenemangsveckan "Sommarfälttävlan i Skåne". Till regionsfinalen sker ingen utslagning du ska bara kunna uppvisa var dina kvalomgångar har ridits.
6. Anmälan sker via tdb, men betalas kontant på tävlingsplatsen eller via Swich senast dagen före (fredagen kl. 18.00) ankomst till tävlingsplatsen. Träningen kostar 300kr, uppridningen kostar 300 kr så totalt kostar en omgång 600kr i anmälningsavgift. Skriv namn på ekipaget vid swish betalning. Alla ändringar i er anmälan skall vara gjorda senast en vecka innan träningsdagen. Har ni inte avanmält er och inte dyker upp på träning/uppridning, faktureras hela anmälningsavgiften plus en extra 200 kr i administrationsavgift.
Sista anmälningsdag är den 21 maj, efteranmälan fram till fredag den 25 maj kl. 18.00, träning 450: + uppridning 450:- = total summa 900:-.
7. Avanmälan som sker efter sista anmälningsdatum, dvs den 21 maj, betalar hela anmälningsavgiften. Halva anmälningsavgiften krediteras vid uppvisande av veterinär- eller läkarintyg.
8. I Dalsland/Bohuslän/Värmland rids omgångarna enligt följande: OBS PRELIMINÄRA DATUM!!!
19-20 maj, Alltorp, Dalsland, Eds Ridsällskap
26-27 maj, Minigården,Hedekas, Bohusläns Hästsportsklubb
16-17 juni, Alltorp, Dalsland, Eds Ridsällskap
16-17 juni, Hälle Ranch, Spekeröds ridklubb
8 juli, Baldersnäs, Regionsfinal
9. Frågor gällande denna omgång, kontakta Marie Hedhman 0703-542442.
10. Mer info om Sugar Cup Sverige - hittar du på Pernilla och Ted Velanders hemsida http://www.flyingehus.se och på Facebook sida "Sugar Cup - Dalsland" och "Sugar Cup - Bohuslän"

För er som inte har "nummerlappshållare", så finns det att köpa på Hööks för 119:- och på tävlingsplatsen för 120:-. Alternativt, låna av en kompis.

Hjärtligt välkomna in i vår Sugar Cup gemenskap!

Sugar cup Värmlands foto.